Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Bővítik a buszöblöt a Budai út - Donát utcánál Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. április 14.
ImageA Budai út Donát utca kereszteződésénél található buszöböl bővítésére és a kapcsolódó járdaszakasz felújítására kerül sor. Ehhez kapcsolódóan forgalmi rend változásokat vezettek be ma délelőttől. A korlátozások várhatóan egy hónapig tartanak és mind a gépjárművel közlekedőket, mind a gyalogosokat érintik.
Tovább...
 
Megemlékezést tartottak a Katyń Emlékkeresztnél Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2016. április 14.
ImageA Katyń Emlékkeresztnél tartottak megemlékezést a lengyel nép legnagyobb nemzeti tragédiájának, az 1940-ben elkövetett katyńi tömegmészárlás áldozatainak tiszteletére.
Tovább...
 
Sóstó vizét is átfésülték Nyomtatás E-mail
Írta: Kész Mónika   
2016. április 14.
A Sóstó Természetvédelmi Terület rehabilitációja kapcsán februárban elkezdődött lőszerfelkutatás a végéhez közeledik. Az átvizsgálandó terület 80%-án már megtörténtek a mérések, sőt már a tavon is, így nemsokára elkészül az a magnetikus térkép, ami jelzi a feltalált tárgyakat. Az eddigi munkálatok során többet – így a veszélyes robbanószerkezeteket is – már kiemeltek a földből, a még mélyben lévőket a belvíz apadása után lesz módjuk feltárni a lőszermentesítőknek.
Tovább...
 
"Csak tiszta forrásból" - környezetvédő program Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2016. április 14.
Image„Csak tiszta forrásból” címmel rendez közös programot csütörtökön a Gaja és a győri Reflex Környezetvédő Egyesület A Szabadművelődés Házában.
Tovább...
 
A Birodalom és a Budenz-ház várja az érdeklődőket Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2016. április 14.
Előadássorozat kezdődik Gorsium értékeiről pénteken délután a Szent István Király Múzeumban, Gorsium jelentősége Pannónia történetében címmel.
Tovább...
 
Két legendás tanár emléktáblája köti össze a Józsefet a Ciszterrel Nyomtatás E-mail
Írta: Kész Mónika   
2016. április 13.
Emléktáblát avattak két legendás tanáregyéniség, dr. Hári Ferenc és dr. Halmos István tiszteletére a Ciszterci Szent István Gimnáziumban. Az ünnepségen Hári igazgató úr felesége és Halmos tanár úr lánya közösen leplezték le a márványtáblákat Orosz Ágoston igazgatóval és dr. Cser-Palkovics András polgármesterrel.
Tovább...
 
A gömbsátor titka Nyomtatás E-mail
Írta: Kész Mónika   
2016. április 13.
ImageMár csak egy napot kell várni, és fény derül arra, mit rejt az Alba Plaza előtti téren lévő gömbsátor. A Magyar Nemzeti Múzeum három évvel ezelőtt útjára indított Múzeum•kör•út-programja révén – ami most Székesfehérvárra érkezett - betekintést nyerhetnek a fehérváriak Az 1. világháború mindennapjai és a háborús mindennapok valóságai címet viselő kiállításba. A tárlat megtekintése ingyenes lesz. Addig pedig, íme, néhány izgalmas részlet, s fotó a sátor belsejéből.
Tovább...
 
Erasmus-os diákok látogatása Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2016. április 13.
Az Erasmus Plusz program keretében Székesfehérváron vendégeskedő diákokat köszöntött Mészáros Attila alpolgármester szerdán délelőtt a Városházán. A Csehországból, Szlovákiából, valamint Romániából érkezett középiskolásokat és tanáraikat a Székesfehérvári Szakképzési Centrum Árpád Szakképző Iskolája és Kollégiuma látja vendégül. A négy ország összesen hat iskolája a „We learn from history”, azaz „A történelemből tanulunk” című közös projekttel pályáztak sikeresen az Erasmus Plusz keretében.
Tovább...
 
Szakmák Éjszakája Fehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2016. április 13.
Színes, szórakoztató programokkal kínál jövőképet, lehetséges életutakat Székesfehérváron a Szakmák Éjszakája április 15-én, pénteken. A fiatalok egy éjszaka alatt végigjárhatják a város szakképző iskoláit és a velük együttműködő sikercégek világát. A programban 10 szakképző iskola vesz részt, a nyitórendezvény 17 órakor lesz a Városház téren.
Tovább...
 
Tizennégy autóbuszt helyeznek forgalomba Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Pruzsina Alice   
2016. április 13.
Április közepéig 11 db szóló és 3 db csuklós autóbusz áll forgalomba Székesfehérváron. A KNYKK Középnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. összesen 546 millió forintért vásárolta saját forrásból a tizennégy használt Mercedes Citaro-t, amiket most adott át dr. Cser-Palkovics András polgármester és Németh Tamás, a KNYKK Zrt. vezérigazgatója. Az újonnan beszerzett buszok közül több már ma délutántól szállít utasokat.
Tovább...
 
Rágcsálóirtás Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2016. április 13.
A város területén lévő főbb vízfolyások és csapadékvíz elvezető árkok mellett rágcsálóirtást végeznek 2016 április 18-tól. A figyelmeztető felirattal ellátott dobozokban kihelyezett irtószer véralvadásgátló hatóanyagot tartalmaz, mely lenyelve és gyomron keresztül felszívódva emberre és állatra egyaránt veszélyes lehet. A méreg ellenszere Konkion injekció (K1vitamin), beadását kizárólag orvos végezheti.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1201 1202 1203 1204 1205 1206 1207 1208 1209 1210 Következő > Utolsó >>

Eredmények 13223 - 13233 / 20406